Pot fallar la Regulació Emocional?

La Regulació Emocional és una capacitat natural que tots tenim per resoldre els nostres malestars emocionals i les nostres fòbies i per tant la tenim sempre a la nostra disposició.

Ara bé hi ha casos en que involuntàriament impedim que aquesta capacitat o recurs actuï de manera natural i es provoca un bloqueig no desitjat.

Les raons perquè la Regulació Emocional deixi de funcionar són les següents:

  • No estar en un lloc segur.
  • Mantenir-se en el mental.
  • Controlar o concentrar-se excessivament en les sensacions físiques.
  • Aplicar una tècnica apresa amb anterioritat.

Expliquem amb més detall aquestes causes que eviten un fet molt simple: no fer res.

Així de senzill, per que la Regulació Emocional faci la seva feina no hem de fer res, i això és el contrari del que normalment fem, per que el nostre intel·lecte ens obliga sempre a fer alguna cosa impedint la auto-curació.

  • No estar en un lloc segur: si volem resoldre un conflicte emocional hem de buscar un lloc segur (moltes vegades el millor és un lavabo) per poder estar amb nosaltres sense alerta o  perill.
  • Mantenir-se en el mental: el cos ho farà tot sol i per tant simplement hem d’observar, sense fer res, les sensacions físiques que es van mostrant i com van evolucionant.
  • Controlar les sensacions físiques: si ens forcem o ens concentrem amb una sensació física, és a dir hi projectem el nostre intel·lecte, el cos no pot evolucionar fins la calma. De fet aquesta és la estratègia que sempre hem seguit: no deixar que el cos s’expressi sense fer res més.
  • Aplicar una tècnica apresa: si apliquem la respiració forçada que ens han ensenyat, o tensem els muscles voluntàriament o pensem en una cosa positiva com ens han recomanat, o qualsevol altre cos diferent de no fer res, provoquem que el cos no faci el seu camí i que el intel·lecte ho segueixi controlant tot com sempre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *