Fonaments

El fonament de la Regulació Emocional o TIPI és senzillament deixar que el cos s’expressi en llibertat. Aquest fet tant lògic i assumible per tothom és constantment boicotejat per la ment racional.

La ment racional ho vol controlat tot, quan ella sap que es incapaç de mantenir-nos vius ni uns pocs segons. Tota la supervisió, control i regulació de la vida corporal ho fa el propi cos amb l’ajuda de la ment primitiva o reptiliana, resultat de l’evolució lenta de milions d’anys dels sers vius. La ment racional no en té ni idea de tot això però ella pretén governar-ho.

Si ens aturem i deixem que el cos s’expressi lliurament quan tenim un malestar emocional o una fòbia, observem les sensacions físiques que van apareixen i deixem que evolucionin o es modifiquin fins arribar a la calma (cosa que normalment s’aconsegueix en menys de 2 minuts) comprovarem que, desprès d’aquest procés intern o Regulació Emocional (RE), el malestar emocional o la fòbia ha desaparegut com per art de màgia. I no torna mai més.

Per tant la Regulació Emocional es basa amb deixar evolucionar les sensacions físiques que apareixen quan tenim un malestar emocional o fòbia fins que desapareixen.

Seqüència de Regulació Emocional

Una seqüència de Regulació Emocional de forma resumida es basa en els següents passos:

  • Tinc un malestar emocional o fòbia desagradable
  • Observo les sensacions físiques que apareixen al meu cos
  • Deixo evolucionar aquestes sensacions, que es transformin per elles mateixes
  • Ho faig sense fer res, sense control, sense a priori
  • Fins la calma

Tipus de Regulació Emocional

Tenim 2 classificacions possibles segons:

  • el moment de fer la Regulació Emocional
  • els objectius que volem assolir fent la Regulació Emocional.

En funció del moment a fer la Regulació Emocional hi han 2 possibilitats:

  • Regulació Emocional en situació o en directe: és fer la Regulació Emocional al mateix moment en què es té el malestar emocional o fòbia i les sensacions físiques associades estan vives en el cos.
  • Regulació Emocional en diferit: : quan ja no es té el malestar emocional, perquè la situació va passar fa un cert temps,  però amb l’ajuda d’un especialista de Regulació Emocional / TIPI es  reviu de nou la situació que va provocar el malestar emocional o fòbia.

LLibre de Luc Nicon

Tota la explicació de la Regulació Emocional / TIPI està documentada en el llibre de Luc Nicon, TIPI – Technique d’Identifications sensorielle des peurs incosncientes – © Éditions Émotion Forte 2007

Llibre de Luc Nicon sobre el TIPI – Regulació Emocional

En aquest llibre es descriu que dins del programa d’investigació realitzat sobre la Identificació  sensorial de les pors inconscients, de les persones ateses de fòbia, depressió, inhibició, irritabilitat, i angoixa, solament el 2% no van aconseguir superar aquests patiments emocionals que els discapacitava.  Per un 79% de les persones la curació es va realitzar en una sola sessió de TIPI i el 19% restant van necessitar 2 sessions i excepcionalment 3 sessions per obtenir la curació.

Aquestes xifres poden semblar provocadores ja que semblen increïbles: però els resultats en total transparència es presenten en aquest llibre.

A partir d’aquesta nova aproximació terapèutica, Luc Nicon ens proposa una veritable revolució de la nostra manera de considerar el funcionament emocional humà: a través d’aquest estudi, els esdeveniments viscuts en el període prenatal s’imposen com a decisius en l’aparició de les nostres pors, dels nostre patiments emocionals  i, més generalment, en la construcció de la nostra personalitat.