Per saber-ne més

Si expresses això que està dins teu,
aleshores això que està dins teu
serà la teva salvació
Si no expresses això que està dins teu,
aleshores això que està dins teu
et destruirà
EVANGELIS GNÒSTICS

Per conèixer una mica més la Regulació Emocional o TIPI (Tècnica d’Identificació de les Pors Inconscients) proposem llegir els següents llibres de Luc Nicon, principalment el primer “Reviure Sensorialment” que també està en versió castellana.

Luc Nicon – Llibre: Reviure sensorialment – © Éditions Émotion Forte 2013

Reviure sensorialment l’origen de les nostres dificultats emocionals per regular-les definitivament.

Tot estem dotats d’una funció autònoma de regulació emocional. Ja siguin provocats per un accident greu de cotxe o per una ruptura efectiva dolorosa, els nostres traumatismes generalment es reabsorbeixen poc a poc. Encara que les setmanes i els mesos que segueixen són difícils, un dia, a pesar que pensàvem que era impossible, ens retrobem sense la preocupació i tornem a estimar amb felicitat.

Però de vegades aquesta regulació no funciona. El mecanisme resta bloquejat i la pertorbació empitjora amb el temps.

Aquests blocatges fan referència a totes les nostres dificultats emocionals recurrents: aquelles que s’incorporen al nostre dia a dia a la mínima ocasió: les nostres pors, les nostres angoixes, les nostres fòbies, les nostres ansietats, el nostre estrès, les nostres irritacions, les nostres inhibicions…

Llibre de Luc Nicon

Luc Nicon – Libre: TIPI – Technique d’Identifications sensorielle des peurs incosncientes – © Éditions Émotion Forte 2007

Dins del programa d’investigació sobre la Identificació  sensorial de les pors inconscients, de les persones ateses de fòbia, depressió, inhibició, irritabilitat, i angoixa, solament el 2% no van aconseguir superar aquests patiments emocionals que els discapacitava.  Per un 79% de les persones la curació es va realitzar en una sola sessió de TIPI i el 19% restant van necessitar 2 sessions i excepcionalment 3 sessions per obtenir la curació.

Aquestes xifres poden semblar provocadores ja que semblen increïbles: però els resultats en total transparència es presenten en aquest llibre.

A partir d’una nova aproximació terapèutica, Luc Nicon ens proposa una veritable revolució de la nostra manera de considerar el funcionament emocional humà: a través d’aquest estudi, els esdeveniments viscuts en el període prenatal s’imposen com a decisius en l’aparició de les nostres pors, dels nostre patiments emocionals  i, més generalment, en la construcció de la nostra personalitat.

Llibre de Luc Nicon

Luc Nicon – Llibre: Comprendre ses émocions – © Éditions Émotion Forte 2003

Les nostres emocions estan fetes de sensacions físiques. Quan aquestes sensacions són agradables tot va bé. Quan ens sentim malament és perquè les nostres pors venen a frustrar els nostres desitjos, els nostres plaers. Si aquestes pors són conscients, nosaltres les prenem en consideració i les superem. Malauradament, les majoria de les nostres pors són inconscients. I són aquestes pors inconscients que condicionen de manera important les nostres relacions amb els altres i, de manera més general, la nostra pròpia personalitat.

Com resoldre aquestes pors? La pregunta és encara més important al saber que la majoria d’elles deixen d’actuar a partir de la seva clara identificació. Però aquesta identificació principalment xoca segons la manera que adoptem per reconèixer-les. En la majoria del casos intentem comprendre intel·lectualment les nostres dificultats emocionals mentre que solament  les nostres sensacions físiques ens poden conduir directament i amb precisió a les nostres pors.

Llibre de Luc Nicon