Sessió nens i adolescents

Els nens i adolescents estan molt alineats per connectar amb la seva capacitat natural de regular les seves emociones. Tots mostren en general un contacte directe amb el seu cos i menys barreres psicològiques que els adults.

Les sessions es poden fer amb infants a partir dels 8 anys. El requisit indispensable és que l’infant o adolescent sigui conscient i reconegui que té alguna por o dificultat que vol superar.

De vegades els pares volem ajudar als nostres fills o estem preocupats per diversos temes però ells no sempre ho veuen com nosaltres o simplement no ho consideren un problema. La persona, sigui de l’edat que sigui, ha d’estar disposada a desactivar el seu bloqueig i ha de donar permís perquè es pugui fer l’acompanyament.

Les sessions acostumen a durar una mitja hora i es poden fer en presència dels pares, depenent de com ho prefereix el nen o l’adolescent.

Infants

Si bé l’edat mínima per a fer una sessió de Regulació Emocional o TIPI és els 8 anys, cal aclarir que ja a partir dels 2 anys els infants poden connectar amb aquesta capacitat natural.

Un aprenentatge ràpid i senzill els permet utilitzar per ells mateixos l’Auto Regulació Emocional quan es trobin en qualsevol dificultat emocional.

També l’adult pot fer un acompanyament just en el moment en què veu que el nen està en una situació de malestar emocional (por, tristesa, enfado, ràbia, desesperació, etc.). El nen es calmarà immediatament i la dificultat emocional quedarà regulada. D’aquest acompanyament en diem en directe o “en calent”.

Resulta una eina molt recomanada per a mestres, educadores, pares o qualsevol professional que estiguin en contacte amb infants.

Adolescents

L’adolescència és un període de molts canvis que no sempre són fàcils de gestionar. Pot ser una època que desperti noves pors, inseguretats, mal estar i passa sovint que les emocions estan “a flor de pell”.

La Regulació Emocional els permetrà encarar la vida amb més confiança, ja que tindran sempre una eina que poden utilitzar de manera autònoma davant de qualsevol emoció no desitjada.