Del Mental al Sensorial

La principal dificultat per aconseguir fer una Regulació Emocional amb èxit és deixar que el cos faci la seva feina, és a dir passar de la ment racional a les sensacions físiques, en altres paraules passar del mental al sensorial.

Als occidentals ens consta molt abandonar la ment racional, de fet la nostra educació ens porta a reforçar des de ben petits el coneixement i la cognició. En aquesta carrera esbojarrada abandonem la percepció del propi cos i perdem la connexió necessària per escortar-lo.

Evolutivament primer ve el cos i la intel·ligència primitiva o reptiliana, que no coneix el llenguatge verbal però supervisa i controla totes les funcions físiques del nostre cos. Quan el cos ens parla ho fa sense paraules, és pre-verbal, ho fa amb sensacions físiques, dolors corporals o tensions musculars, entre altres… i finalment amb malalties.

Si la ment racional no escolta al cos i no el deixa expressar-se és trenca el vincle intern més important que tenim i entrem en incoherències internes de tot tipus, que deixen el nostre cos físic i el cel cervell reptilià confusos i aïllats del nostre dia a dia.

I és a través de les nostres sensacions físiques i no amb el nostre intel·lecte que hem de buscar l’origen dels nostres malestars emocionals i fòbies i així aconseguir la curació definitiva, per entrar en un estat de calma i confort interns que tots desitgem.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *