Superar les pors per viure millor

Darrere de totes les pors hi ha la por a morir. Aquest por a morir s’amaga i no se’m parla, però el cert és que no ens hem podrem escapar. Quasi podríem dir que la vida es un encadenament de pors a superar o a patir. I si les pors ens fan patir de manera reiterada i continua, les conseqüències per a la nostra salut física, mental i emocional són desastroses.

É per això que tots hem desenvolupats diferents estratègies per enfrontar i superar les pors. Per superar la por a morir. Des del punt de vista de la Regulació Emocional distingim 4 possibles estratègies per fer front a les diferents pors que van apareixent-nos en el dia a dia. Aquestes estratègies són:

Fugida: evitar el que ens fa por

Agressivitat: intentar destruir els que ens fa por

Inhibició: deixar-nos sotmetre pel que ens fa por.

Control i presa de poder: mirar de neutralitzar el que ens fa por

Tots aquests estratègies per superar les pors intenten evitar que sentim al cos la por i per tant volen fer veure que la por no existeix, que no va amb nosaltres i que és millor no fer-li cas. Aquesta manera de encarar-nos amb la por ens portarà, a la llarga, a un malestar emocional i somàtic que pot acabar sent crònic, això és, camí directe cap a la malaltia física o mental.

La Regulació Emocional permet superar aquestes estratègies de supervivència respecte la por i ens permet recuperar la salut.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *