Fòbia Social

La fòbia social és una de les dificultats més freqüents de la salut mental. És una problemàtica que sol començar a la infància o adolescència i que pot provocar molt patiment a l’escola, impedint algunes vegades assolir una bona classificació acadèmica, repercutint en les relacions socials, amb els amics o interaccions amb els altres, passant posteriorment a la pèrdua oportunitats professionals, carrera professional i complicant també les relacions de parella o relacions íntimes.

Entre les situacions més desagradables de la fòbia social tenim:

  • Por a ser observat (parlar amb un grup d’amics, menjar en un restaurant, fer una activitat a l’aire lliure, etc.).
  • Por de les interaccions socials (conversar amb desconeguts, haver de demanar coses, preguntar a classe, etc.).
  • Por d’estar davant d’altres persones (por dirigir un grup, por de parlar en públic, por d’interpretar un paper, etc.).

La por de ser avaluat negativament pels altres provoca una ansietat constant que pot acabar generant una depressió o caure en qualsevol tipus d’addicció. La persona tem ser jutjada negativament pels altres i, per tant, intenta escapar de qualsevol situació que la faci visible al públic, provocant que es tanqui cada vegada més en si mateixa.

La majoria de les fòbies es poden resoldre fàcilment mitjançant la Regulació Emocional (RE). Disposem de molts casos resolts (fòbia als coloms, a les aranyes, vertigen, a l’avió, al buit, a la brutícia, a la sang, fòbia social, etc.) i aquests casos ens indiquen que normalment només cal una sessió per desactivar la fòbia de manera immediata i per sempre.

La Regulació Emocional (RE) per a les fòbies té l’èxit assegurat i molts TESTIMONIS que tenim així ho poden confirmar, per exemple un testimoni de por dels coloms.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *