Acabar amb la inhibició

Quan una persona pateix inhibició possiblement també hi trobarem símptomes relacionats amb la depressió, ansietat, vergonya desmesurada o una personalitat basada en la timidesa i les pors a la interacció social. En qualsevol d’aquestes situacions la persona es troba amb poca energia vital, és com si es tanqués en si mateixa, i tot això la porta a retreure’s a nivell social i conductual i per tant perd les ganes de fer coses, de sortir al carrer o relacionar-se amb altres persones.

Una persona inhibida pot arribar a patir molt ja que està pensant sempre què dir i està constantment intentant evitar situacions inadequades, valorant què ha de fer i al final la indecisió sol formar part de la seva conducta diària, o potser fins i tot què pensar, ja que no sempre té clar a quins criteris s’ha d’acollir davant de certs aspectes relacionals, fins i tot què sentir, ja que no sol ser una persona que es deixi portar fàcilment pel seu sentiments per considerar-los moltes vegades inadequats.

A més, la persona que pateix inhibició, presumiblement li costarà gaudir plenament de les seves relacions socials, familiars o de parella, en mostrar aquest caràcter retret i introvertit, que fins i tot pot derivar a la llarga en una fòbia social o problemes seriosos a l’hora de relacionar-se amb els altres.

Afortunadament tant la inhibició com la majoria de les fòbies socials es pot superar aplicant la Regulació Emocional i l’experiència ens indica que en poques sessions, en la majoria dels casos 2 o 3, es pot eliminar de manera definitiva o almenys aconseguir una millora important cosa que fa que la vida de la persona canviï completament a millor.

Veure TESTIMONIS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *