Claustrofòbia

Els símptomes de claustrofòbia es produeixen quan la persona es troba en un espai tancat, com ara un ascensor, un túnel, una habitació petita, etc. En aquestes situacions la persona presenta de manera brusca símptomes com ara: inquietud, ansietat, sudoració, plor, augment de la freqüència cardíaca o de la respiració. També algunes persones senten que s’ofeguen en espais tancats i tenen la necessitat d’abandonar o fugir del lloc com més aviat millor.

Moltes persones poden en algun moment de la seva vida patir sensació o por claustrofòbica, però només del 4% al 8% pateixen aquesta fòbia de manera regular. Aquesta patologia està classificada dins de les fòbies específiques de forma greu, cosa que pot provocar atacs de pànic o crisi d’angoixa quan entren en un ascensor o es queden atrapats en un lloc tancat.

Com que la majoria de les fòbies la claustrofòbia és irracional i el pensament racional, en general, no el pot curar. Això vol dir que tot i que una persona sap que un espai tancat en particular no representa cap perill de manera racional, tot i saber-ho pot arribar a tenir pànic extrem quan està en aquest espai tancat i la situació pot empitjorar fins arribar a presentar un atac de pànic.

Tant la claustrofòbia com la majoria de les fòbies es poden resoldre aplicant la Regulació Emocional i l’experiència ens indica que normalment només cal una sessió, en la majoria dels casos, per superar-la de manera definitiva. Podem afirmar que la Regulació Emocional per a les fòbies té l’èxit assegurat i molts testimonis que tenim així ho poden confirmar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *