Emocions i salut

El benestar emocional és la base per tenir una bona salut. Això no vol dir que la salut s’aconsegueix només amb un bon equilibri emocional perquè hi ha molts altres factors que l’afecten, com ara traumatismes, accidents, tota mena de tòxics, contaminació, factors genètics, etc. Però sí que podem afirmar que sense una bona salut emocional difícilment s’aconseguirà una bona salut física.


Molts malestars emocionals, principalment si són recurrents i de llarga durada, ens poden acabar perjudicant la nostra salut física, mental i conductual. Vegeu per a una informació més detallada les pàgines de:

Tenim innombrables testimonis de malestars físics i/o comportamentals resolts amb poques sessions de Regulació Emocional (RE).

Però volem indicar que, així com la Regulació Emocional resol els malestars emocionals de manera definitiva i per sempre, les dificultats Psicosomàtiques o Comportamentals associades a malestars emocionals poden tornar a aparèixer al cap d’uns mesos o anys, com a resultat de nous conflictes o situacions difícils, i reproduir el problema Psicosomàtic o Comportamental.

És a dir, el cos expressa els problemes emocionals no resolts a través dels camins de què disposa i els punts febles que té cada persona.

Per exemple, si una persona manifesta una ansietat mitjançant un trastorn de l’alimentació pot passar, després de resoldre aquesta ansietat, que al cap d’un temps (mesos o anys) si sorgeix un altre malestar emocional, com pot ser l’estrès o un altre, és molt possible que el trastorn d’alimentació torni a aparèixer.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *