Por a conduir

La por de conduir o amaxofòbia és el temor a enfrontar-se a un volant i/o al trànsit. Sembla que són poques les persones que pateixen aquesta malaltia, però en realitat són moltes que, per un motiu o altre, estan afectades psicològicament per aquesta por, que a més comporta conseqüències negatives a la seva rutina diària.

A Espanya un 27% dels conductors pateixen por a conduir, amb un percentatge del 75% que correspon a dones, xifres que són preocupants i fins i tot alarmants per les conseqüències que poden comportar durant la conducció.

L’amaxofòbia està catalogada de forma clínica com un trastorn d’ansietat o fòbia de caràcter específic que neix degut a una por irracional a situacions concretes relacionades amb la conducció.

A través de les nostres sessions de Regulació Emocional hem tractat diverses persones confrontades amb aquestes dificultats o fòbies. En tots els casos, la Regulació Emocional ha tingut èxit en una o diverses sessions (no més de 3), eliminant completament la dificultat.

És interessant notar que, per la nostra experiència, la por de conduir té moltes variants, com poden ser:

  • Por a entrar a l’autopista
  • Dificultat a les rotondes pel fet de girar
  • Terror que els vehicles ens passin per tots dos costats a l’autopista
  • Por als carrils d’acceleració o desacceleració
  • Por de conduir en totes les circumstàncies
  • I moltes altres situacions particulars

Per a més detalls vegeu la pàgina de Regulació Emocional (RE), en particular pel que fa a les fòbies.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *