Deixar de fumar

La Regulació Emocional Comporamental és molt útil per resoldre les addiccions, en particular l’addicció al tabac. Darrere l’acte repetitiu de fumar s’hi amaguen molts malestars emocionals que poden ser diluïts i/o eliminats mitjançant la Regulació Emocional (RE).

La nostra experiència en aquest tipus d’addiccions ens indica que calen força sessions per a la seva completa solució, fins aconseguir que la persona perdi totalment l’addicció. Quan diem força ens referim a més de 5 o 10 sessions ja que hem de desactivar tots els malestars emocionals que ens condueixen a l’hàbit de fumar.

Evidentment aquests malestars van apareixent, sense que la persona els intueixi amb anterioritat, a mesura que es van fent les sessions. En conseqüència, no cal conèixer a priori quines són les emocions que ens indueixen a fumar, encara que moltes vegades tenim indicis dels principals malestars emocionals que ens porten a mantenir aquesta addicció.

Un avantatge important de fer servir la Regulació Emocional Comportamental per deixar de fumar és que no té efectes col·laterals i a més a més ens evita transferir aquesta addicció a una altra addicció, per exemple és molt comú deixar de fumar i tot seguit començar a menjar més, en altres paraules transferir l’addicció de fumar a l’addicció a menjar i per tant augmentar la nostra massa corporal o pes. Per tant, deixar de fumar mitjançant la Regulació Emocional implica deixar l’addicció definitivament sense canviar-la per una altra.

Per a més detalls vegeu la pàgina: Sessió de Regulació Emocional Comportamental.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *