Bloqueig mental per estudiar

Hi ha molts estudiants que tenen dificultats a l’hora de posar-se a estudiar. No és que no els interessi el que han d’estudiar, no és que no tenen capacitats intel·lectuals suficients, és que es queden bloquejats.

Però hem de saber que aquest bloqueig, en la majoria dels casos, no és mental, en el sentit de la ment racional, sinó que és un bloqueig emocional. És la ment emocional la que impedeix que la ment racional pugui treballar. El sistema límbic és més antic que el neocòrtex i per tant el bloqueig ens ve de molt a dins, és molt profund. Amb la raó no hi farem res. Amb la raó no ho arreglarem.

Aquí la Regulació Emocional (RE) té la clau d’entrada i la solució. Es allò de: Què sents al teu cos? És sentir no raonar, perquè les emocions s’expressen en sensacions corporals i no en paraules. I és mitjançant aquest sentir el cos que obrim el camí cap del desbloqueig i la possibilitat de gaudir estudiant.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *