Regular les pors

Les pors són els principals obstacles pel correcte desenvolupament del ser humà. La por actua com un fre que no ens deixa avançar i la majoria de les vegades aquesta por és injustificada perquè prové del nostre subconscient, és a dir, no és una por racional.

Al llarg de la vida tots hem desenvolupats diferents estratègies per enfrontar i superar les pors. Des del punt de vista de la Regulació Emocional distingim 4 possibles estratègies per fer front a les diferents pors que van apareixent-nos en el dia a dia. Aquestes estratègies són:

  • Inhibició: deixar-nos sotmetre pel que ens fa por.
  • Fugida: evitar el que ens fa por
  • Agressivitat: intentar destruir els que ens fa por
  • Control i presa de poder: mirar de neutralitzar el que ens fa por

Tots aquests estratègies per superar les pors intenten evitar què sentim al cos degut a la por i per tant volen fer veure que la por no existeix, que no va amb nosaltres i que és millor no fer-li cas. Aquesta manera de encarar-nos amb la por ens portarà, a la llarga, a un malestar emocional i somàtic que pot acabar sent crònic, això és, camí directe cap a la malaltia.

La Regulació Emocional permet superar aquestes estratègies de supervivència respecte la por i ens permet recuperar la salut tant física com emocional.

Podeu veure la valoració de diversos TESTIMONIS per comprendre millor la simplicitat de la Regulació Emocional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *