Regular les pors

Les pors són els principals obstacles pel correcte desenvolupament del ser humà. La por actua com un fre que no ens deixa avançar i la majoria de les vegades aquesta por és injustificada perquè prové del nostre subconscient, és a dir, no és una por racional.

Al llarg de la vida tots hem desenvolupats diferents estratègies per enfrontar i superar les pors. Des del punt de vista de la Regulació Emocional distingim 4 possibles estratègies per fer front a les diferents pors que van apareixent-nos en el dia a dia. Aquestes estratègies són:

  • Inhibició: deixar-nos sotmetre pel que ens fa por.
  • Fugida: evitar el que ens fa por
  • Agressivitat: intentar destruir els que ens fa por
  • Control i presa de poder: mirar de neutralitzar el que ens fa por

Tots aquests estratègies per superar les pors intenten evitar què sentim al cos degut a la por i per tant volen fer veure que la por no existeix, que no va amb nosaltres i que és millor no fer-li cas. Aquesta manera de encarar-nos amb la por ens portarà, a la llarga, a un malestar emocional i somàtic que pot acabar sent crònic, això és, camí directe cap a la malaltia.

La Regulació Emocional permet superar aquestes estratègies de supervivència respecte la por i ens permet recuperar la salut tant física com emocional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.