Sanar les addiccions

Les addiccions comportamentals són conductes similars a les addiccions a l’alcohol, tabac, cànnabis o altres drogues, però que, a diferència d’aquestes addiccions, no impliquen el consum problemàtic d’aquestes substàncies sinó la presència d’hàbits que escapen a control de la persona que les pateix i que, a més a més de les anteriors, s’estenen a altres àrees com el joc, el treball, la competició, el sexe, l’esport, els esports de risc, apostes, les pantalles, etc. i que tenen uns resultats altament perjudicials per a la salut.

Les característiques principals d’aquestes addicions comportamentals són:

  • No poden cessar tot i les conseqüències negatives per a la persona en diversos àmbits de la seva vida (familiar, social, laboral, econòmica, legal, penal, etc.).
  • Cada vegada és necessari més temps per obtenir l’efecte que es desitja. Aquesta inversió temporal provoca un empobriment de la dedicació a altres àrees claus en la vida i la persona.
  • Quan s’intenta abandonar l’hàbit, apareix un malestar intens que la persona no pot superar i acaba caient de nou en l’addicció.

Podem dir que l’addició la portem dins de manera permanent i s’activarà quan la substància externa o el pensament obsessiu que l’activa aparegui de nou. Per tant, podem fer en qualsevol moment una Regulació Emocional Comportamental per superar l’addicció que ens turmenta.

A través de la Regulació Emocional Comportamental connectarem corporalment amb l’addicció durant la sessió i, a partir d’aquesta connexió, deduirem el malestar emocional que la desencadena. Per a això, el cos i les diferents sensacions somàtiques ens aniran guiant. I és que el cos ho sap tot i ho registra tot.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *