Quan fer una Regulació Emocional?

La Regulació Emocional (RE) ens permet resoldre els nostres malestars emocionals i aquests moltes vegades són intensos i poden fer que la nostre vida no sigui satisfactòria. Des de pors exagerades i sense fonament, passant per angoixes davant de diferents situacions, violència cap els demés totalment innecessària, inhibicions que ens fan perdre la nostra capacitat intel·lectual, o depressions que duran setmanes o mesos, fins a obsessions estranyes i comportaments absurds i molts malestars més.

Però també podem utilitzar la Regulació Emocional per superar pors més subtils, que son quasi imperceptibles, però que sumades ens modifiquen la nostre personalitat natural.  

Així tenim que quan reaccionem amb por davant de diferents situacions quotidianes, ja sigui fugint, amb agressivitat, amb inhibició o amb la presa de poder,  també podem aplicar la Regulació emocional.

Pensem quantes vegades apliquem aquestes estratègies de fugida, agressivitat, inhibició o presa de poder en les nostres reaccions amb: la parella, els pares, els germans, els nostres fills, en el treball, amb els nostres amics, amb els diners, amb el mitjans de transport, l’alimentació, l’esport, els animals, la natura i una infinitat de situacions més.

Tot pot ser molt subtil però anar eliminant aquestes petites pors ens portarà a una vida més plena i més lliure.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *